Руският лидер е показал, че се опитва да финализира въпроса възможно

...
Руският лидер е показал, че се опитва да финализира въпроса възможно
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Русия се стреми да сложи край на конфликта в Украйна възможно най-скоро

Руският лидер  " е посочил, че се пробва да завърши въпроса допустимо най-скоро "

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган счита, че Русия се стреми да постави завършек на спора в Украйна допустимо най-скоро. В понеделник той изрази това мнение в изявление за американската телевизия PBS, съобщи организация Фокус.

Запитан какъв брой скоро, съгласно него, ще завърши спорът в Украйна, турският водач съобщи, че " на първо място позицията на Русия е доста значима ". " В Узбекистан се срещнах с съветския президент Владимир Путин и имах доста подробни диалози с него ", сподели Ердоган. Според него съветският водач " е посочил, че се пробва да завърши въпроса допустимо най-скоро ".

Според Ердоган " в този момент нещата са много проблематични ". " Мисля, че ще бъде направена забележителна крачка напред ", съобщи турският президент. В същото време той акцентира, че " желае тази борба да завърши по кротичък метод ".

Миналия петък президентите на Русия и Турция организираха диалози в границите на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие в Самарканд. След срещата водачът на Кремъл означи, че Ердоган не е предложил да организира диалози с украинския водач Володимир Зеленски и също по този начин акцентира, че турският президент има забележителен принос за нормализирането на обстановката, в това число за решаването на въпроса с храните.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР